Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

Szaúd-arábiai Nagydíj: videón Piastri ütközése a McLarennel a rajt után

Fotó: Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíján a dzsiddai utcai versenypályán 2023. március 19-én. MTI/AP/Haszan Ammar
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem ment minden simán a McLaren újoncának a Szaúd-arábiai Nagydíjon, és nemcsak szombaton, hanem vasárnap is.

Oscar Piastri semmiről nem maradt le, hiszen még mindig csak 21 éves, így igen fiatalon kapta meg a lehetőséget a Forma-1-ben. Számos kisebb szériában versenyzett, és F2-es bajnoknak is mondhatja magát, amit az F1 előszobájának tartanak.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Magabiztosan lépdelt előre, majd eljött az a bizonyos pont, amikor bemutatkozhatott a Forma-1-ben. Jelenleg a McLaren versenyzője, de egyelőre nem szerzett pontot, bár a Szaúd-arábiai Nagydíjon már legalább sikerült célba érnie.

A 15. helyen intették le, de a képességei többre hivatottak ennél, akárcsak a csapat, ám az idei McLaren messze nem tűnik olyan versenyképesnek. Nemrég még a McLaren-Mercedesszel számoltak a visszatérők közül, akik ott lehetnek az élmezőnyben.

Az Aston Martinnak azonban ez sikerült, és Fernando Alonso már két dobogót is szerzett. Eddig minden remekül alakul a gyári csapat számára, addig a McLarennél bőven vannak, és lesznek is még kihívások.

Piastri egyelőre tanulja az F1-et, ami teljesen más, mint az F2 volt, vagy azok a szériák, ahol még megfordult. A rajtot követően hamar felhívta magára a figyelmet egy kerék a kerék elleni csatában, amiről videó is készült.