18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Szándékosan vakította meg légpuskájával szomszédja kutyáját egy férfi

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.május.7 - 15:57

Állatkínzással vádoltak meg egy Kiskőrös környékén élő férfit, aki légpuskával meglőtte szomszédja házőrzőjét, melynek következtében a kutya fél szemére megvakult.

Az ugyeszseg.hu szerint az egyik Kiskőrös környéki községben élő vádlott és a szomszédja rossz viszonyban voltak. Az állatkínzással vádolt férfi 2020. augusztus 22-én reggel magához vette a légpuskáját és a saját udvaráról konkrét indok nélkül egyszer meglőtte a szomszéd kutyáját.

A lövedék az állat bal szemgolyója mellé hatolt, ahol a környező szöveteket roncsolta. Emiatt a kutya erre a szemére megvakult, maradandó egészségkárosodást szenvedett.

A lövés erős fájdalmat is okozott a kutyának, így az állatkínzás különös szenvedéssel járt. A szabadlábon lévő, büntetlen előéletű vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a vádlott légpuskáját is el kell kobozni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.