Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Hamarosan megtudhatjuk, mennyit költöttek a pártok a választási kampány során

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke gyõzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Czinder Tímea

2022. május 18. - 16:48

Közeleg a határidő, ezért az ÁSZ képzést hirdet a pártok elnökeinek és gazdasági vezetőinek a szabályos elszámolás érdekében.

Ahogyan az atv.hu is beszámolt róla, az Állami Számvevőszék a keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett rá, kulcsfontosságúnak tartja, hogy a pártok gazdálkodása átlátható legyen.

Soron kívül Svájcban is gumilövedékkel oszlatták az iráni nagykövetség előtt tüntetőket

Annak érdekében, hogy a pártok szabályosan el tudjanak számolni a költségekkel, az ÁSZ tudásmegosztó képzést szervez, amelyre a választáson részt vevő pártok elnökeit és gazdasági vezetőit is várják.

A képzés keretében a résztvevők hiteles tájékoztatást és támogatást kapnak a kampánypénzek megfelelő, szabályos és átlátható elszámolásáról. Az oktatás során kiemelet figyelmet szentelnek az ÁSZ által a korábbi ellenőrzések során feltárt jellemző hibáknak.

Mint ismeretes, a jelöltek és jelölőszervezetek az országgyűlési választást követő 60 napon belül kötelesek a Magyar Közlönyben nyilvánosságra hozni a választásra fordított állami és más pénzeszközök és anyagi támogatások összegét, forrását, valamint annak felhasználási módját.