Clouds
21 Budapest
Dollár
359,33 Ft
Euró
389,68 Ft
Font
443,60 Ft
Bitcoin
22,819 $

Eldőlt Szalai Ádám jövője a Mainznál

Szalai Ádám a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 22-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplõ magyar válogatott Münchenben lép pályára Németország ellen június 23-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar válogatott 33 éves támadója, Szalai Ádám egy évvel meghosszabbította szerződését a német élvonalbeli Mainz csapatával.

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a magyar válogatott csapatkapitányának új megállapodása jövő nyárig szól.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A 73-szoros válogatott Szalai először 2010 és 2013 között játszott Mainzban, ahova 2019-ben tért vissza. Eddig összesen 132 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott.

Christian Heidel sportigazgató úgy fogalmazott, hogy a magyar középcsatár fontos tagja a csapatnak, és jelentős szerepet játszott abban, hogy a Mainz kiemelkedő második félévet produkált a Bundesliga legutóbbi idényében, és sikerült bennmaradnia. Hozzátette, a pályán harcos mentalitás jellemzi, ezért minden védő számára nehéz ellenfél, az öltözőben viszont remek közösségi ember, aki segíti a fiatal játékosok beilleszkedését.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon szereplő Szalai Ádám felidézte, hogy az előző szezonban szinte lehetetlen helyzetbe kerültek, de a kemény munka meghozta gyümölcsét, és a hihetetlen második félévüknek köszönhetően megőrizték élvonalbeli tagságukat. Hozzátette, szeretne hozzájárulni, hogy a következő idényben a szurkolók már az első mérkőzéstől örömüket leljék a teljesítményükben.

Forrás: MTI