Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

Bázelben azt várják, hogy Szalai Ádám a pályán és azon kívül is segíti a csapatot

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. február 16. - 16:01

Az FC Basel a hivatalos honlapján jelentette be, hogy legigazolta Szalai Ádámot. 

A 34 éves magyar támadó elhagyja a Mainz-ot, ugyanis 2023-ig szóló szerződést kötött a svájci csapattal, akik a honlapjukon közölték, hogy Szalai azonnali hatállyal csatlakozik a csapathoz. 

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

Ádám abszolút karakteres, az a mentalitású játékos, aki pályán és azon kívül is jót fog tenni a csapatunknak a tapasztalatával és munkamoráljával. 1,93 méteres magasságával hozza azt a fizikai elemet, amit keresünk, és ezért ideális kiegészítője Fedor Chalovnak a támadósorban“ – mondta róla Philipp Kaufmann. 

„Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam az FC Baselnél, hogy a tapasztalatommal és a mentalitásommal segítsem a csapatot, és különösen, hogy a fiatal játékosokat is segítsem. Mindig is a klasszikus középcsatár típus voltam, a fizikai adottságaimnak köszönhetően meg tudom tartani a labdákat, és jó passzokat tudok adni a csapattársaimnak, és ezzel párhuzamosan magam is igyekszem megtalálni a büntetőterületen belül a helyzeteket, hogy gólt szerezzek“

– értékelte az átigazolást Szalai. 

Szalai 2004-ben költözött Magyarországról Németországba, ahol a VfB Stuttgart ifjúsági csapatánál kezdte pályafutását. Ezután a Real Madrid ifi csapata, a Mainz, a Schalke, majd a Hoffenheim következett, ahonnan Hannoverbe távozott, majd visszatért a Hoffenheimbe, hogy aztán ismét csatlakozzon a Mainzhoz.