Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

Szalai Ádám visszavonul a válogatottól, nem így szerette volna a szurkolók tudtára adni a döntését

Wolverhampton, 2022. június 14. Szalai Ádám (k) és csapattársai a gyõzelmüket ünneplik a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkõzés után a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra gyõzött. MTI/Koszticsák Szilárd

Bense Róbert

2022. szeptember 21. - 16:00

A magyar válogatott csatára sajtótájékoztatón jelentette be a hírt.

A Németország és Olaszország elleni Nemzetek Ligája mérkőzések előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Szalai Ádám, a válogatott csapatkapitánya tart sajtótájékoztatót. Az eseményen Szalai bejelentette visszavonulását a válogatottól.

Soron kívül Új mélypontra süllyedt a fogyasztói hangulat Németországban, mi lesz ezután?

A címeres mezt idáig 84 alkalommal viselő Szalai nehezményezte, hogy korábban sajtóhírek szivárogtak ki a döntéséről, amit „tiszteletlenségnek” érzett, jobban szerette volna ugyanis, ha tőle tudják meg a döntését.

Ezt követően kiemelte, hogy a szurkolók a legfontosabbak, és reméli, hogy a jövőben is buzdítani fogják a csapatot. Ezután megerősítette, hogy az Olaszország elleni NL-mérkőzést követően befejezi a válogatottbeli pályafutását.

Elmondta, hogy hosszú ideje érlelődött benne a döntés, úgy vélekedett, hogy a válogatott Rossi kapitánnyal egy jó úton indult el, csapatkapitányként pedig felelősnek érzi magát, hogy a csapat „ezen az úton is maradjon”.

A bejelentés időpontjával kapcsolatosan megjegyezte, hogy a Nemzetek Ligáját követően márciusban lesz a válogatott következő tétmérkőzése, ezért szeretett volna időt hagyni arra, hogy megtalálják a helyettesét a keretben.

Szalai Ádám összesen 25 találatot szerzett a válogatottban, legutóbb tavaly szeptember 8-án, Andorra ellen talált be. Amennyiben a hátralévő két NL-mérkőzésen pályára lép, úgy Grosics Gyula mellett a 7. helyen szerepel majd a válogatottsági örökrangsorban – írja a Nemzeti Sport.