Türelmet kértek Szalai Ádám nem megszokott sérülése után

Fotó: Szalai Ádám a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 22-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplõ magyar válogatott Münchenben lép pályára Németország ellen június 23-án. MTI/Kovács Tamás
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 14. - 12:51

A magyar válogatott támadó még mindig nem áll a klubja rendelkezésére, a játékára továbbra is várni kell.

A 78 szoros magyar válogatott támadó helyzete egyelőre bizonytalan, Bo Svensson, a vezetőedzője elmondta, hogy a fejműtétje után időre van szüksége, ezért nem tudják, mikor térhet vissza.

“Ádám pályára lépése még nem tisztázott. Természetesen adunk neki időt, meg kell várnunk, mert ez nem egy megszokott sérülés volt – kért türelmet a tréner a rutinos magyar játékos visszatérésével kapcsolatban. Tehát még nem tudni, Szalai pontosan, mikor lehet újra keretben”

– idézi az edzőt a Csakfoci.

A támadó már január másodikán, alig két héttel a beavatkozás után edzése állt, és a német értesülések szerint a másfél órás edzés felén, 45 percen keresztül dolgozott.

Szalai a Bayern München elleni bajnoki meccs előtt szenvedett autóbalesetet, azonban ennek semmi köze nem volt a műtéthez, amelyet azután ütemeztek be, hogy fény derült a problémára a balesetet követő vizsgálatok során.

A csatár decemberben feküdt kés alá, miután alapos mérlegelés után a beavatkozás mellett döntött. Arra nem derült fény, hogy pontosan milyen probléma volt, de azt tudni, hogy hosszú távon káros lehetett volna az egészségére.

A játékos már sokkal jobban érzi magát, a műtét sikeres volt, erről még korábban írt az Instagramon.