Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Szalai Ádám perre menne, hogy újból a Basel keretével edzhessen

TÉMÁK:
#Per #Szalai Ádám
Lipcse, 2022. szeptember 22. Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott tagja, csapatkapitány a stadion bejáráson a Nemzetek Ligája A divíziója 3 csoportjában a Németország - Magyarország mérkõzés elõtti napon Lipcsében, a Red Bull Arénában 2022. szeptember 22-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A magyar válogatottól nemrég elköszönő játékos külön edzésmunkát végez, Szalai ügynöke felháborodott, per lehet az ügyből.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szalai Ádám a Basel vezetőségének döntése szerint nem edzhet a csapat keretével, a magyar csatár külön tréningezik az erőnléti edzőjével. Ügynöke, Olivier Fischer felháborodottan nyilatkozott korábban:

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

„Az elvárásunk az a Basellel szemben, hogy beszüntesse ezt az elfogadhatatlan eljárást” – mondta, most pedig nagyon úgy tűnik, hogy perre viszik az ügyet, ha nem sikerül azt egymás között megnyugtató módon megoldani.

Szalainak a szezon végéig érvényes a szerződése a svájci egyesülettel, arra azonban továbbra sem derült fény, hogy miért függesztették fel, mint ahogy arra sem, hogy ügynöke követelésének lesz-e következménye.

Egyszer már volt egy hasonló ügye Szalainak

Eddig leginkább csak találgatások voltak, hogy miért hozta meg ezt a meglehetősen szokatlan döntést a Basel. Mint a svájci Blick megírta, Szalai az egyik kupameccs előtt sérülésre hivatkozva nem játszott, néhány nappal később viszont a válogatottban pályára lépett.

Ennek ellentmond ugyanakkor, hogy Szalai valóban sérült volt, erről pedig a csapatorvossal is egyeztetett. A Nemzetek Ligája mérkőzés után pedig vissza is került a kertbe, úgyhogy vélhetően az ügy mögött más ok(ok) is húzódhatnak.

Szalainak egyszer már volt egy hasonló ügye, akkor a Mainz keretéből került ki, abban az esetben állítólag bérproblémák álltak a háttérben. A játékos ekkor munkaügyi pert indított csapatával szemben.