Szalai Ádám kéréssel fordult a magyar szurkolókhoz a németek elleni meccs előtt

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 11. - 15:40

A csapatkapitány azt kéri, hogy mindenki viselkedjen, kerülje a rasszista megnyilvánulásokat. 

Magyarország szombat este a németeket fogadja a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája A-csoportjának a 3. fordulójában, amely előtt Szalai Ádám a szurkolókhoz fordult, emlékeztetve, hogy még van egy felfüggesztett zárt kapu. 

Ezért arra kérte őket, hogy kerüljék a szombati találkozón a rasszista megnyilvánulásokat, a kirekesztő bekiabálásokat, ugyanis nem lenne jó, ha aktiválnák a felfüggesztett büntetést. 

„Tudjátok, hogy van még egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésünk, amit mindenképp el szeretnénk kerülni. Ezért kérlek titeket, hogy kerüljétek a rasszista megnyilvánulásokat, valamint minden olyan kirekesztő megnyilvánulást, mondatot, szavakat, amik esetleg a jövőben zárt kapus mérkőzéseket okoznának, hiszen nekünk ti vagytok a legfontosabbak” – figyelmeztetett. 

Hozzátette, hogy a magyar szurkolók elképesztő erejű biztatása már többször átsegítette a csapatot a nehéz pillanatokon, amit a támadó is kiemelt.

„Már többször bizonyítottátok, hogy Európában és az egész világon is páratlanok vagytok abban, ahogy buzdítotok minket, ahogy mellettünk vagytok az utolsó percig, és ahogy a mérkőzés végén közösen a Himnuszt énekeljük” – idézi az Index.  

A magyar és a nemzetközi sajtóban nagyot ment a múlt szombati meccs, amelynek nem csak az elején, hanem a végén is letérdelt az angol válogatott, a magyar gyerekek pedig kifejezték a véleményüket a gesztusról.