Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

Szalai Ádám: „Örök hálám, hogy magyarnak születtem és ezt átélhettem”

Fotó: A győztes magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen Szalai Ádám csapatkapitány, a győztes gól szerzője a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert. MTI/Illyés Tibor
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Megható sorokat fogalmazott meg a klasszis magyar támadó, aki hamarosan visszavonul a válogatottságtól.

Elnézve Szalai Ádám teljesítményét, nem meglepő, hogy sokan egyenesen könyörögnek neki, ne lépjen ki a válogatottból. Klubszinten és a nemzeti tizenegyben is bizonyítja, hogy még mindig egy nagyon jó játékos.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Lehetséges, hogy a sebessége nem a legkiemelkedőbb, ugyanakkor kiválóan helyezkedik, bárhonnan képes gólt lőni vagy fejelni, illetve kiveszi a részét a védekezésből. Ritka, amikor egy idősebb csatár ilyen szinten képes védekezni, kvázi mindenhol ott van.

Szalai erre is képes, és az olyan gólokra, mint amit például péntek este láthattunk Németország ellen a Nemzetek Ligája csoportmérkőzésén. Ez a gól több mint különleges volt, és egyúttal három pontot ért.

Ezzel már biztosan nem eshetünk ki a csoportból, és ott az esély arra, hogy rövidesen bebiztosítsuk az első helyünket. Erre minden esély megvan, Olaszországnak van félnivalója, akik legutóbb Anglia legyőzésével hangoltak a találkozóra.

Azzal, hogy legyőzték az angolokat, még problémát okozhatnak a magyaroknak, de Marco Rossi csapata az esélyesebb, már csak a hazai pálya miatt is. Szalai is ott lesz a pályán, és mindenki azt reméli, hogy még egyszer betalál.

„Örök hálám, hogy MAGYARNAK születtem és ezt átélhetem. Hétfőn találkozunk, addig is RIA RIA!” – írta a megható posztjában a kapitány, miközben jelenleg minden róla szól a magyar sportsajtóban.