Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

Szalai: „Sok fiatalra van szükségünk, olyanokra, akik már rólam ráncigálnák a mezt”

Fotó: A győztes magyar válogatott tagjai a Himnuszt éneklik, elöl Szalai Ádám a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Lengyelország - Magyarország mérkőzés után a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én. A magyar csapat 2-1-re nyert. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szalai Ádám is tudja, hogy később átvehetik a helyét a fiatalok, de neki ezzel semmi baja nincsen, hiszen ez az élet rendje, és szükség van a frissítésre.

Egykor Szalai Ádám is hasonló helyzetben volt, amikor az idősebb játékosok között bizonyította a tehetségét. Talán még élesen emlékezhet arra a pillanatra, amikor első alkalommal húzta magára a címeres mezt.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Ez 2009-ben volt, több mint 10 évvel ezelőtt, és azóta majdnem 80 alkalommal viselhette a válogatott mezt a pályán. Legutóbb Lengyelország ellen léphetett pályára az utolsó világbajnoki selejtező mérkőzésen, aminek ugyan nem volt igazi tétje, a csapat idegeben nyerni tudott.

„Le a kalappal a csapat előtt, hogy ilyen sok hiányzóval is így küzdött – ahogy a Kiss Tamás beszállt, Gazdag Dániel gólt lőtt, Schäfer András fejelt… Sok fiatalra van szükségünk, olyanokra, akik már rólam ráncigálnák a mezt.” – idézte az MLSZ a magyar csapatkapitányt a mérkőzést követően.

Futballrajongók, figyelem: itt az M4 Sport nagy bejelentése

Szalai még az éjszaka folyamán a közösségi médián keresztül is üzent, nagyon hálás volt a magyarok támogatásáért, ami mindig erőt ad, nemcsak neki, hanem az egész csapatnak.

„Van egy érzés ami pótolhatatlan… Csapatként a HIMNUSZT Veletek énekelni. Köszönjük Nektek ezt az évet! Hajrá Magyarország.” – írta a posztjában a népszerű futballista.