Dollár
428,62 Ft
Euró
421,03 Ft
Font
477,52 Ft
Bitcoin
19,378 $

Szalai Ádám a fejműtétje utáni visszatérésről: „mindenképpen készen állok“

Fotó: Szalai Ádám, a magyar (j) és Manuel Battistini, a San Marinó-i válogatott játékosa a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezõjében játszott mérkõzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. november 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. február 3. - 14:40

Karácsony előtti fejműtéte után Szalai Ádám hamarosan újra bevethető lesz, szombaton korábbi klubja, a TSG Hoffenheim ellen akár pályára is léphet. 

Szalai Ádám interjút adott a fejsérülése kapcsán a Mainz hivatalos oldalának, amelyben elmondta, hogy nagyon jól van, és kifejtette, hogy nem ez volt élete legkönnyebb időszaka, azonban elégedett azzal, ahogyan alakultak a dolgok, pláne úgy, hogy már néhány hete tud edzeni. 

Soron kívül Orbán: jön a gyármentőprogram és már dolgoznak a munkahelyvédelmi akcióterven

„December 21-én a Heidelbergi Egyetemi Kórházban volt egy műtétem, és különösen hálás vagyok Prof. Dr. Unterbergnek, Dr. Kesslernek és az ápolószemélyzetnek a segítségükért és támogatásukért. Akkoriban közösen döntöttünk a műtét mellett. Valamit el kellett távolítani a fejemből, amiről később kiderült, hogy jóindulatú“ – mondta a játékos. 

Kiemelte, hogy nagyon sok segítséget kapott a Mainz-tól, valamint azoktól az egészségügyi dolgozóktól, akik körülvették még szenteste is. Erőt adott neki az a sok rossz is, amelyet megtapasztalt azalatt a munka alatt, amelyet az alapítványának végzett, amely során sokkal rosszabb sorsokat is megtapasztalhatott, majd rátért arra, hogy mit jelentett az a mondat, amely a közösség oldalára írt korábban: „úgy érzem magamat, mint akinek új életet adtak.“

„A fejműtétre vonatkozó döntés meghozatala más, mint például egy térd- vagy bokaműtét, amin más többször átestem.  Előzetesen nem volt egyértelmű, hogy utána is képes leszek-e mindent megcsinálni a futballpályán. A műtét után nagyon fittnek éreztem magam, de természetesen még várnom kellett az eredményekre. Nagyon szakszerűen gondoskodtak rólam, és megbeszéltük, hogyan folytatódhatnának a dolgok. Ezért is vészeltem át ezt a helyzetet nagyon jól, így maradtam pozitív“ – mondta Szalai. 

Arról is beszélt, hogy miket csinálhatott már edzésen, elmondta, hogy az állóképességével nem volt gond, azonban nem tudott még szerelni és fejelni, miközben egy fejpántot kell viselnie, ugyanis időt kell adni a csontnak, hogy összenőjön a titániumdarabbal, amelyet belé helyeztek.

„Az elmúlt hetekben már részt vehettem néhány dologban, mindig megfigyelés alatt, hogy lássák, vannak-e még panaszaim. Nyilvánvalóan a szerelésekre és a fejesekre is figyeltek, de az edzők és az orvosok ezt nagyon jól felépítették, így papíron mindenképpen készen állok a hétvégére. Nagyon hálás vagyok, hogy minden nap a csapattal lehettem. Akár az edzőpályán, akár a stadionunk öltözőjében, vagy akár a fürthi idegenbeli meccsen, ahová én is elmentem – ezek a tapasztalatok segítettek nekem.“

A következő alkalommal a Mainz a TSG Hoffenheimmel találkozik, amely azért különleges, mert ez az együttes volt a magyar válogatott támadó korábbi csapata. Mindenképp harcolni fog érte, hogy bekerüljön a csapatba, talán még arra is van esély, hogy pályára lépjen, kiemelte, hogy nagyon várja a mérkőzést, ugyanis mindig nagyon jó érezte magát Hoffenheimben.