Alig két hete műtötték, már edzésbe állt Szalai Ádám

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa a varsói Nemzeti Stadionban tartott pályabejáráson 2021. november 14-én. A magyar válogatott november 15-én játszik Lengyelország ellen világbajnoki selejtezõ mérkõzést. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Nagy Noel

2022. január 3. - 09:41

Rájárt a rúd az elmúlt idők során Szalai Ádámra, ugyanis előbb a születésnapját követően szenvedett autóbalesetet, amely miatt meg is kellett műteni.

Sokan már a műtétet követően is azzal kalkuláltak, hogy Szalai akár heteken keresztül nem állhat Bo Svenson, a Mainz edzőjének rendelkezésére.

Szalai még december 11-én szenvedett autóbalesetet, amelyet ugyan komolyabb sérülések nélkül megúszott, viszont a nyakában egy véraláfutás keletkezett, ezért az orvosok inkább a műtét mellett dönthettek, amire 21-én került sor.

Szalai a műtétet követően a közösségi médiában köszönetet mondott az Uniklinik Heidelberg idegsebészetének, valamint Dr. Andreas Unterberger műtőorvosnak. Akkor viszont egy nagyon régóta elhúzódó problémára utalt a műtét okaként, amiről azóta nem hozott nyilvánosságra információt.

Bármi is legyen a műtét oka, a Kicker tudomása szerint nem kellett Szalainak két hét sem, hogy visszatérjen a Mainz edzőközpontjába. Mint a német sportlap írja, Szalai a szokásos másfél órás edzés felét, 45 percet teljesített a minap.

„Nem lepődtem meg, tudtam már korábban is, hogy jön. Azt is tudom, hogy Ádám sem teljesen normális” – jegyezte meg humorosan Bo Svensson, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, mennyi mindentt tudtak már csinálni, viszont nagyon óvatos lesznek.