Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Szakértők: már decemberben szükségessé válhat a benzinárstop felülvizsgálata

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Grád Ottó szerint az autósok és a gazdaság számára is fontosabb, hogy még ha drágán is, de legyen üzemanyag, mint hogy olcsó legyen, de sehol se lehessen kapni.

A hírek szerint súlyosbodik az üzemanyaghiány a hazai benzinkutakon, ugyanis egyre több olyan töltőállomás akad, ahol minimális mennyiségű üzemanyagot lehet csak venni, vagy teljesen kifogyott a készlet.

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

A Világgazdaság értesülései szerint ennek az az egyik oka, hogy a Mol százhalombattai finomítója műszaki hiba miatt 50-55 százalékos kapacitáson termel, a szakértők pedig úgy vélik, hogy ha a helyzet nem változik, már decemberben szükségessé válhat a hatósági ár felülvizsgálata.

Ezzel Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára is egyetértett, aki szerint vissza kell állítani a hazai üzemanyagpiac egyensúlyát, ami a kedvezményes áron tankolók körének szűkítésével, és a kedvezményes árképzés felülvizsgálatával érhető el.

Normalizálódik a piac

Véleménye szerint ez utóbbi nem is lenne olyan fájdalmas, hiszen normalizálódik a piac, az olaj hordónként 80 dollár körüli ára pedig jóval alacsonyabb annál, mint amikor egy éve be kellett vezetni az ársapkát.

Majd a MÁSZ főtitkára arra utalt, a hatósági árra jogosultak köre már csak azért is szűkíthető, mert például a mezőgazdasági gépek korlátlanul vételezhetnek és vételeznek is a literenként 480 forintos gázolajból, holott az őszi mezőgazdasági munkák a végéhez közelednek.

„Az autósok, de a magyar gazdaság számára is fontosabb, hogy ha drágán is, de legyen üzemanyag, mint hogy olcsó legyen, de ne lehessen kapni”

– szögezte le.