Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Szakértő: nem túl nehéz védettségi igazolványt hamisítani

MTVA/Bizományosi: Róka László
not image

Borbély Fanni

2021. május 10. - 14:27

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint elég könnyű hamisítani a védettségi igazolványokat, éppen ezért fokozott figyelemre szólított fel.

Ahogyan arról korábban is írtunk, Gulyás Gergely bejelentése szerint módosítani fogják a közokirat-hamisítás büntető törvénykönyvi tényállását, így ezentúl aki hamis vagy hamisított védettségi igazolványt mutat be, bűncselekményt követ el.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

“Egy bankkártyánál gyengébb biztonsági szintű kártya a védettségi igazolvány, tehát ilyen szempontból a hamisítása nem túl bonyolult. Azok az emberek, akik adott esetben bankkártyák hamisításával foglalkoznak, egy ilyen védettségi igazolványt pillanatok alatt képesek előállítani”

– osztotta meg Tarjányi Péter.

A védettségi igazolványok hamisítása mellett sokkal komolyabb problémát jelent, hogy mivel Magyarországon is vannak oltásellenesek, így az elhivatottabbak akár vesztegetéssel, vagy alvilági közvetítőkön keresztül is megpróbálhatnak hozzájutni a dokumentumhoz.

A védettségi igazolvány hamisítása olyan népszerű lett, hogy már a közösségi médiában is érdeklődnek az igazolvány után, melyek általánosságban 100-200 ezer forintos áron mozognak írja az Index.