Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Orbán Viktor elégedetlen, új sportállamtitkár érkezhet

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár és Gyulai Zsolt, a Magyar Olimpai Bizottság elnöke (b-j) a Debreceni Sportuszodában 2022. április 22-én. MTI/Kovács Anikó
not image

Nagy Noel

2022. május 13. - 11:28

Biztosnak tűnik, hogy Szabó Tünde sportállamtitkár távozni fog a pozíciójából, de nincs erre a posztra túl sok jelentkező.

A Népszava értesülése alapján a Magyar Narancs arról írt, hogy Orbán Viktor nem elégedett azzal, hogy mennyire hasznosultak a sportba öntött százmilliárdok, ezért már nem fog szerepet adni Szabó Tündének az új kormányban.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

A sport kiemelt stratégiai ágazatnak minősített terület a magyar gazdaság szempontjából, GDP-arányosan 1.2-1.6 iparági költéssel, mintegy 6000 milliárddal támogatták meg a magyar sport fejlődését, amely kiemelkedő uniós viszonylatban.

Ezen jelentős összeg 40 százaléka infrastrukturális fejlesztésekbe ment, miközben a világversenyek rendezése is jelentős pénzébe került az államnak. A terület vezetője 2015 óta Szabó Tünde volt, aki korábban Egerszegi Krisztina mögött volt ezüstérmes úszó.

Bár úgy tudni, Orbán Viktor nem elégedett az ágazat alakulásával, Szabó Tünde megítélése meglehetősen kedvező a közegben, ugyanis ezt a szenzitív területet botrányoktól mentesen sikerült eddig vezetnie.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A Népszava állítása szerint nagy mértékben befolyásolhat az a tény, hogy Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság vezetője más irányt tervez szabni az olimpiai mozgalomnak, erről pedig az új sportállamtitkárral kell megállapodni.

Mint a lap is írja, Szabó potenciális utódjaként Schmidt Ádám merült fel, de úgy tűnik, hogy nincs nagy tolongás a pozícióért, igazán senki nem akarja azt elvállalni.