Dollár
393,99 Ft
Euró
413,00 Ft
Font
479,72 Ft
Bitcoin
16,983 $

Szabó Tímea: „a Fidesz innentől kezdve politikai bunkósbotnak használja már a mentelmi jogot is”

Budapest, 2021. október 18. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. október 18-án. MTI/Kovács Tamás

Takács Petra

2022. június 9. - 19:42

A Párbeszéd frakcióvezetője hosszú bejegyzésben kelt ki a kormány döntése ellen.

Szabó Tímea facebook-posztjában véleményezte mentelmi jogának megvonását: „A Fidesz–KDNP szerint tegnap az igazság kimondásával én tulajdonképpen „kiprovokáltam” azt, hogy 30 éves szokást megszakítva kiadják a mentelmi jogomat. Áhá! Tehát ha csöndben maradok, akkor kegyet gyakorolnak, ha felszólalok a pedofil bűnözők és az őket védő vagy elhallgató fideszes politikusok ellen, akkor jön a büntetés.”

„Hargitai János, a Mentelmi bizottság kormánypárti elnöke a következőket nyilatkozta a Népszavának: »Meggyőződésem, ha nem szólal meg Szabó Tímea [a szavazás előtt], akkor a többség nem ment volna szembe a mentelmi bizottság javaslatával. Ő gyakorlatilag ennek megágyazott.«”

„Értem. Tehát azzal, hogy éltem a parlamenti jog adta 5 perces felszólalási lehetőséggel, hogy ismertessem az álláspontomat, a Fidesz szerint „megágyaztam” a politikai bosszúnak és a büntetésnek. Ennél szebben nem is lehetett volna mondani, tisztelt Fidesz–KDNP-s képviselők. „Minek ment oda!” – szokták ugye mondani az erőszak áldozatainak is.”

„Üzenem a Fidesznek, hogy állok a „büntetés” elébe! És üzenem a mentelmi jogom kiadását ott, helyben a fideszeseknek parancsba adó Kövér Lászlónak is, hogy ne izguljon: sem a 10 millió forintos rám kiszabott korábbi büntetése, sem a mentelmi jogom felfüggesztése nem fog megállítani abban, hogy 1. kimondjam az igazságot, 2. megvédjem a szexuális bűncselekményeknek áldozatul esett gyerekeket.”

„Ha ennek az az ára, hogy megyek a bíróságra, akkor azt örömmel megteszem. Ezzel az egésszel pedig a Fidesz járt rosszul, mert szerencsére így nagyobb nyilvánosságot kap a bukott fideszes Bús Balázs által eltitkolt óbudai pedofil ügy és abban Bús felelőssége, illetve az, hogy a Fidesz inkább zsigeri bosszút áll ahelyett, hogy megvédené az áldozatokat.”

„Amúgy pedig elképesztő, hogy a Fidesz innentől kezdve politikai bunkósbotnak használja már a mentelmi jogot is. De ezen már nem is csodálkozunk.”

„Megyünk tovább előre, mi a Párbeszédben azokat képviseljük, akiknek a hangja nem hallatszik el a parlamentig!” – írta közösségi oldalán a frakcióvezető.