Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Felvetették a koronavírus-oltás utáni fizetett szabadnap ötletét

MTI/Rosta Tibor
not image

Kulcsár Péter

2021. május 13. - 14:10

Felmerült a bankszektorban, hogy a dolgozók a koronavírus elleni vakcina beadása napján vagy másnapján fizetett szabadnapot kapjanak.

A Magyar Bankszövetség elnöke azzal fordult tagjaihoz, hogy a bankitézetekben dolgozó, vakcinát igénylő kollégák kapjanak plusz egy fizetett szabadnapot – tudósított az Index hírportál.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

“Mindezt azért, hogy ennyivel is támogassák az oltás felvételét, amely az egészség védelme mellett a gazdaság újraindításának is nélkülözhetetlen feltétele” – olvasható a Magyar Bankszövetség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) közös közleményében.

A jelenleg hatályos kormányrendeletek alapján a hazai vállalkozások is megszervezhetik alkalmazottaik oltásait, ez pedig azt jelenti a kamara elnöke szerint, hogy az összes magyar cégnek lehetősége nyílik arra, hogy helyben, saját telephelyén szervezze meg munkavállalói beoltását.

Az MKIK elnöke közölte, az ügyben a kamara támogatni fogja a magyarországi gazdasági társaságokat, így amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, a cégeknek e helyi önkormányzatokhoz kell fordulniuk, akik felveszik az illetékes szervekkel a kapcsolatot, míg a logisztikát és a vakcinák tárolását a vállalatoknak kell megszervezni.