Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Halottja is van a migránsok összecsapásának a magyar határ közelében, a rendőrökre is tüzet nyitottak

Fotó: A Magyar Honvédség katonája határőrizeti feladatot lát el Röszkénél 2019. június 1-jén. MTI/Rosta Tibor
not image

Takács Petra

2022. július 2. - 14:19

Arra is fény derült, hogy egy 16 éves lány van a legsúlyosabb állapotban a sérültek közül.

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó stábjának információi szerint a sérülések mindegyikét lőfegyver okozta, a legsúlyosabb állapotban egy 16 éves lány van. A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták. A Pannon RTV információi szerint a migránsok a rendőrökre is tüzet nyitottak.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Beszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon, és arra is volt példa, hogy a migránsok megdobálták a határőröket, így az sem zárható ki, hogy a most használt fegyvereket eredetileg nem egymás, hanem a határt védők ellen akarták használni.

FRISSÍTÉS: Illegális bevándorlás – M1: pakisztáni és afgán migránsok csaptak össze a szabadkai erdőben Meg nem erősített hírek szerint migránsok két – egy afgánokból és egy pakisztániakból álló – csoportja támadt egymásra szombat hajnalban a Szabadka mellett fekvő erdőben – jelentette az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.

A tudósító azt mondta, hogy a szabadkai kórházban hat migránst ápolnak tűzfegyver okozta sérülésekkel, közül egy 16 éves lány van a legsúlyosabb állapotban. A szabadkai erdőben egyébként családos migránsok is vannak – tette hozzá.

A tudósító közlése szerint az összecsapásnak eddig egy halálos áldozata van. Elmondta, megérkezett a helyszínre Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter, aki megtekinti a rendőri akciót. Az egyik rendőr a tudósítónak azt mondta, hogy állítólag a migránsok a rendőrökre lőttek, ezért a hatóság munkatársainak tűzparancsuk van. A migránsok egyik csoportja továbbra is szökésben van – hangzott el az M1 aktuális csatornán

(MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.