Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Svédország orosz támadástól tart, tankokat vezényelt ki

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen orosz T-72-es harckocsik tüzelnek a Zapad-2021 (Nyugat-2021) fedőnevű orosz-fehérorosz közös stratégiai hadgyakorlaton a Nyizsnij Novgorod térségében lévő mulinói gyakorlótéren 2021. szeptember 13-án. MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Takács Petra

2022. január 18. - 08:21

Tankokat vezényelt ki Svédország a gotlandi szigetre arra az esetre, ha Oroszország támadást intézne a svéd sziget ellen.

Ennek előzményeképp, Moszkva a múlt héten három nehéz partraszállító hajóját helyezte át az északi-tengeri Kola-félszigetről a Balti-tengerre.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Emellett, a nyugati hatalmak azzal is vádolják az országot, hogy az elmúlt néhány hétben harckocsikat, tüzérséget és körülbelül 100 ezer katonát telepített Ukrajna keleti határára, ami a NATO szerint nem értelmezhető másképp, mint invázióra való felkészülésként.

Páncéltörő fegyvereket küld az Egyesült Királyság Ukrajnának, Oroszország vár

A gotlandi készültség erre a válasz Svédországtól, mivel Stockholm attól tart, hogy nem tartja kizártnak az orosz támadás lehetőségét – írta az EuroNews.