Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Svájci bankóriás lehet a Credit Suisse új tulajdonosa

TÉMÁK:
#Svájc
Fotó: EPA/MICHAEL BUHOLZER
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A Financial Times értesülései szerint a svájci UBS tárgyalásokat folytat a Credit Suisse megvásárlásáról, az erről szóló bejelentés akár már a hétvége folyamán megtörténhet.

A Financial Times forrása szerint a svájci jegybank azt szeretné, ha a hitelezők még a piacok hétfői nyitása előtt megegyeznének a megoldásról. Ennek érdekében a svájci óriásbank, a UBS tárgyalásokat folytat a Credit Suisse teljes vagy részleges megvásárlásáról.

Soron kívül Országszerte komoly károkat okozott a viharos erejű szél

A Bloomberg hírügynökség forrásai is arról számoltak be, hogy az amerikai hatóságok a svájci felekkel együtt már megkezdték a UBS felvásárlási ajánlatának előmozdítását, ám az amerikai pénzügyminisztérium egyelőre nem kommentálta az erről szóló híreket.

A Svájci Nemzeti Bank (SNB) és a pénzügyi felügyelet, a Finma tárgyalásokat folytat az ország bankszektorába vetett bizalom erősítése érdekében.

A Svájci Nemzeti Bank (SNB) és a pénzügyi felügyelet (Finma) közölte amerikai és brit kollégáikkal, hogy a Credit Suisse bizalmi válságának megfékezésére az lenne az előnyben részesített terv, ha a bankot egyesítenék a UBS-szel, mondta egy forrás a Financial Times-nak.

A korábban jelentős létszámleépítést bejelentő Credit Suisse és a UBS nem kívánt nyilatkozni a lapnak, ahogyan a svájci, az amerikai és a brit jegybank sem.

Szombaton a Financial Times meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról is beszámolt, hogy az amerikai Blackrock vagyonkezelő rivális ajánlatot készít elő a Credit Suisse-ra, ám a Blackrock szóvivője a Reutersnek nyilatkozva azt mondta, hogy a cégnek nem áll szándékában megvásárolni a Credit Suisse egészét vagy egy részét.

A bajba került svájci óriásbank, a Credit Suisse részvényei pénteken ismét meredeken estek.

A több mint egy hete tartó bankcsőd már három amerikai bankot is padlóra küldött.