18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Súlyosbítást kért az ügyészség a saját gyermekét megerőszakoló pedofil férfira

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 15. - 22:25

A férfit a bíróság előzetesen 7 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte azért, amiért kiskorú gyermekével szexuális cselekményt folytatott.

A férfit a Kecskeméti Törvényszék szexuális erőszak, gyermekpornográfia és kiskorú veszélyeztetése miatt nem jogerősen 7 év 6 hónap szabadságvesztésre, 7 év közügyektől eltiltásra, és végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte – írta az ugyeszseg.hu.

A bíróság megszüntette a szülői felügyeleti jogát mindkét kiskorú gyermeke vonatkozásában.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi a solti otthonában 2017 novemberétől 2019 nyaráig a – nála láthatáson lévő – kiskorú gyermekei előtt a barátnőjével többször szexuális kapcsolatot létesített. Az apa az egyik gyermekével többször folytatott szexuális cselekményt, amelyről videófelvételt készített.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfival szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás aránytalanul enyhe.

A hosszabb időn át, a gyermekei sérelmére elkövetett bűncselekmények jellegére és konkrét tárgyi súlyára, illetve azok elkövetésének körülményeire figyelemmel hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása indokolt. A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt.