Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Súlyos testi sértés a Sziget Fesztiválon: megvannak a gyanúsított személyek

Fotó: Anne-Marie brit énekesnő koncertje a 28. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 14-én. MTI/Balogh Zoltán
not image

Takács Petra

2022. augusztus 19. - 10:01

Két férfiról van szó, akik közül az egyik akár hosszabb időre börtönbe is kerülhet, miután súlyos és könnyű testi sértés bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás.

Mint arról korábban videós formában is beszámoltunk, verekedés tört ki az idei Sziget Fesztiválon. Az ehhez hasonló ütések, mint amiket a videóban láthatunk, rosszabb esetben akár halállal is végződhetnek.

Soron kívül Reuters: 1,1 milliárdos segélycsomagot készül kiutalni az Egyesült Államok Ukrajnának 

Az incidens még augusztus 13-án történt, amikor a Sziget Fesztivál biztonsági emberei jelezték, hogy a fesztivál területén verekedés zajlott, amelyről egy felvételt is átadtak a rendőrségnek. Ezt követően pedig megindult a nyomozás, azóta már gyanúsítottak is vannak.

A BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányság az esettel kapcsolatosan azonnal nyomozást rendelt el, és megkezdte az elkövetők beazonosítását, felkutatását. A nyomozás során az óbudai nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket egy 23 és egy 24 éves szombathelyi férfit, akiket a szombathelyi nyomozók 2022. augusztus 18-án gyanúsítottként hallgattak ki – írja a police.hu.

A szombathelyi férfivel szemben súlyos testi sértés és könnyű testi sértés bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, 24 éves társát bűnsegédi magatartással gyanúsítják.