Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Súlyos hibát találtak a Chrome-ban, azonnal frissíteni kell a böngészőt

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. március 4. - 17:39

A Google legutóbbi közleményében arra hívta fel a júzerek figyelmét, hogy egy nulladik napi sérülékenységet kihasználva a kiberbűnözök aktívan támadhatnak a böngészőn keresztül.

A 24.hu értesülései szerint a CVE-2021-21166 néven nyilvántartásba vett kritikus sebezhetőséget Alison Huffman, a Microsoft szakértője jelezte még februárban a Mountain View-i techóriás felé.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A Google a jelenlegi hibán kívül két másik rendellenességet is bejelentett, további információkkal azonban nem szolgált a réssel kapcsolatban, így kérdéses, miként élhetnek vele vissza.

Kedden máris közzétették a Chrome legújabb frissítését, amelyet Windows-ra, Macre és Linuxra is letölthetünk, az upgrade-ben pedig megtalálhatjuk azokat a szükséges javításokat, amelyekkel biztonságban érezhetjük magunkat.

Mindezek alapján ajánlott minél hamarabb frissítenünk a böngésző 89.0.4389.72-es verziójára, ami összesen 47 hibát javított ki, köztük nyolc jelentősen súlyosat.

Ha eddig nem tettük volna meg, a Súgó menüpontból előhívható Chrome névjegye kiválasztásával ellenőrizhetjük, naprakész-e a böngészőnk.