Súlyos buszbalesetet szenvedett a bolgár válogatott

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. június 11. - 13:30

Grúziában történt a szerencsétlenség, egy játékoson koponyaműtétet kellett végrehajtani.

A bolgár válogatott súlyos közlekedési balesetet szenvedett Tbiliszibe érkezésekor. A szálló felé vezető úton a csapatunkat szállító két busz közül az első vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, és balesetet okozott. Az ütközés után Todor Nedelevet egy helyi kórházba szállították. A bolgár válogatott többi csapattagja és munkatársa jól van” – tette közzé a Bolgár Labdarúgó Szövetség.

Todor Nedelev traumás agysérülést szenvedett, ami műtétet igényelt. Nedelev továbbra is a helyi orvosi csapatok, valamint a válogatott orvosának felügyelete alatt marad” – folytatódott a közlemény.

Viktor Ignatov, a válogatott szóvivője a Btv televíziónak elmondta: „A jó hír az, hogy Todor állapota stabilizálódott. Egész éjjel a kórházban voltunk. Szükség volt egy beavatkozásra is, a döntést nagyon gyorsan kellett meghozni, mert a következmények nagyon súlyosak lehettek volna, de szerencsére gyorsan cselekedtek az orvosok“.

A hírek szerint Nedelev állapota továbbra is életveszélyes, a játékosok közül pedig többen is sokkot kaptak a történtek miatt. Így egyelőre az sem biztos, hogy megrendezik a holnapi Grúzia – Bulgária Nemzetek Ligája összecsapást – írta meg a Marca.