Újabb stúdió bekebelezését jelentheti be a Microsoft az E3 konferencián

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.június.9 - 00:24

Már az ajtón kopogtat az idei E3 konferencia, amelyre a redmondiak is javában készülnek, és könnyen lehet, hogy újabb stúdió megvásárlásának tényét közölhetik.

Az elmúlt két évben a Microsoft magasabb fokozatba kapcsolt, és rengeteg indie és AAA fejlesztői stúdiót vásárolt fel, mellyel kimondva-kimondatlanul is azt a fő célt tűzték ki maguk elé, hogy beelőzzék piaci vetélytársaikat, mint például a Sony-t vagy a Nintendót.

A Bethesda elhappolása után állítólag további nagyobb stúdiók kerülhetnek a Microsoft kezébe, ám arról egyelőre csupán pletykák szintjén lehet hallani, pontosan mely alakulatokról is lehet szó. Bennfentes szivárogtatók szerint az idei, online körülmények között megrendezésre kerülő E3 konferencián hullhat le a lepel az ügyletekről.

A Game Rant magazin információi alapján legalább egy nagy bejelentés érkezhet a redmondiak Xbox-részlegétől, amitől sokunk álla le fog esni, arról azonban nem szólt a fáma, melyik stúdióra eshetett a Microsoft választása.

A felvásárlás természetesen okkal történhetett, ugyanis szánt szándéka a Microsoftnak, hogy egyre több IP-t fejlesszenek ki, valamint a next-gen konzolok exkluzivitását is meg szeretnék erősíteni, amire óriási szükség is lenne, hiszen a tavaly november óta piacon lévő Series X és Series S játékgépekre még nem született meg egyetlen exkluzív cím sem.

Az Obsidian Entertainment, a Playground Games, a Ninja Theory es a Double Fine Productions tehát új társakat kaphat, akikkel tovább erősíthetik az Xbox gárdáját, ezáltal játékok garmadája készülhet el a Microsoft gaming platformjára.