Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Steven Spielberg engedékenyebb hangnemet ütött meg a streaming kapcsán

Toronto, 2022. szeptember 11. Steven Spielberg amerikai rendezõ-producer a The Fabelmans címû filmjének vetítésére érkezik a 47. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. szeptember 10-én. MTI/EPA/Eduardo Lima

Takács Petra

2022. november 11. - 11:36

Az Oscar-díjas filmrendező korábban igen élesen bírálta az egyik szolgáltatót.

A legendás rendező a The New York Times szerdai online kiadásában idézte fel, hogy amikor a Warner Bros. a pandémia miatt 2020 végén közölte, hogy új filmjeit nemcsak moziban, hanem egyidejűleg az HBO Max steramingszolgáltatásán forgalmazza, úgy érezte, mintha a stúdió “a busz alá lökte” volna kollégáit. Kifizették őket, de a mozikba szánt filmjeiket a streamingplatformon láthatta a közönség – emlékeztetett rá.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

A rendező elmondta: az idősebb, moziba járó korosztály eleinte biztos megkönnyebbült, hogy nem kell ragacsos popkornon lépkednie, ha egy filmet meg akar nézni, de aztán hiányozhatott nekik a közös mozizás élménye.

Spielberg szerint a nézők ma akkor érzik úgy, hogy megérte beülni a moziba, ha a film megüt egy bizonyos mértéket. “A filmek dolga, hogy elég jók legyenek, hogy a nézők a végén ezt oszthassák meg egymással” – fűzte hozzá.

A rendező szerint a mozizás melletti érv például, hogy Baz Luhrmann Elvis című filmjére idén már több mint százmillió dollárért váltottak jegyet Észak-Amerikában.

Spielberg ugyanakkor arról is beszélt az interjúban, hogy The Post című, 2017-ben bemutatott filmjét, amelynek főszerepeit Meryl Streep és Tom Hanks alakította, talán többen látták volna, ha egy streaming platformon debütál. Mint mondta, ha a pandémia után kapja a forgatókönyvet, és az Apple-nek vagy a Netflixnek forgatja le, sokkal nagyobb közönsége lett volna, mint a mozikban.

Ennek a filmnek – mondta – “több millió ember számára volt mondanivalója, és mi soha nem tudtuk volna ezeket a milliókat a moziban elérni. A dolgok elégé megváltoztak ahhoz, hogy ezt mondjam”.

MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.