Mindenki nyugodjon meg, a háború nem veszélyezteti Steven Seagal különmegbízotti pozícióját

Moszkva, 2018. november 9. Steven Seagal amerikai színész, harcmûvész távozik az orosz külügyminisztériumból Moszkvában 2018. november 9-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök két éve személyesen adott orosz állampolgárságot a színésznek. Seagal augusztus óta az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország közti viszony elmélyítéséért felelõs különleges megbízott. A színész feladata a két ország humanitárius ügyekkel kapcsolatos együttmûködésének javítása, illetve a kulturális, mûvészeti vagy ifjúsági ügyeik elmélyítése. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
not image

Kolláth Benjámin

2022. június 24. - 03:50

Az orosz kormány korábban elfogadott egy előterjesztést, amely semmisnek tekinti az Oroszország és az Egyesült Államok között a kultúra, humanitárius ügyek, társadalomtudományok, oktatás és média terén létrejött egyetértési megállapodást.

Előzmény:

 

Steven Seagal, amerikai színész továbbra is maradhat Oroszország Egyesült Államokbeli humanitárius követe, annak ellenére, hogy a két ország közötti kulturális egyetértési megállapodást felmondták, közölte a TASZSZ hírügynökséggel Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes:

„Természetesen továbbra is megtarthatja különleges megbízotti státuszát. Több ügyet is intéz jelenleg is és nem tervezünk ezen változtatni, hiába romlott meg a két ország közötti kapcsolat.”

„Ebből a szempontból minden továbbra is érvényben van és azzal, ahogy pozicionálja magát, már most jelentős tapasztalatokat tudtunk levonni” – mondta a diplomata a bizonyos szempontból nagy sikerű Lángoló Jég és az Úszó Erőd sztárjáról.

Az orosz kormány korábban elfogadta a külügyminisztérium előterjesztését, amely a kultúra mellett több más téren is semmisnek nyilvánította a köztük és Egyesült Államok között létrejött egyetértési megállapodást.