Dollár
431,79 Ft
Euró
423,20 Ft
Font
482,09 Ft
Bitcoin
19,433 $

A Spotify vezére elnézést kért az alkalmazottaktól a Joe Rogan-botrány miatt

Fotó: vegasworld / Twenty20

Czinder Tímea

2022. február 9. - 09:39

Azt is hozzátette, nem tervezi a humorista elhallgattatását, szerinte inkább a tartalomnak kell megfelelő határokat szabni, és fellépni, amennyiben ezek sérülnek.

A Spotify podcasterét, Joe Rogant súlyos vádak érték az elmúlt hetekben: először azért került a nemkívánt figyelem középpontjába, mert oltásellenes témának adott teret műsorában, később pedig rasszizmussal is megvádolták az „n” betűs szó túl gyakori használata miatt.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Miután a botrányos podcasteket eltávolították a listából, Daniel Ek, a Spotify vezérigazgatója elnézést kért az alkalmazottaktól, amiért hátrányosan érintette őket a kialakult vita.

„Nincsenek szavak, amelyekkel megfelelően kifejezhetném, mennyire sajnálom, hogy a Joe Rogan-eset hatással van mindannyiótokra. Nem csupán Joe Rogan néhány megjegyzése hihetetlenül bántó – szeretném egyértelművé tenni, hogy nem képviselik a cég álláspontját. Tudom, hogy most sokan kimerültnek, frusztráltnak és láthatatlannak érzik magukat”

– fogalmazott Ek.

Pénteken egy összeállítás is terjedni kezdett a közösségi oldalakon Roganről, amelyen az hallható, ahogyan korábbi műsoraiban az „n” betűs szót használja. A podcaster „borzalmasnak” minősítette a videót, és azt mondta, ez a „legsajnálatosabb és legszégyenletesebb dolog”, amiről valaha nyilvánosan is beszélnie kell. Elmondta, a videóban 12 év során elhangzott, kontextusból kiragadott megjegyzései hallhatók.

„Borzalmasan hangzik még számomra is. Tudom, hogy a legtöbb ember számára nem létezik olyan szövegkörnyezet, amelyben egy fehér ember valaha is kimondhatná ezt a szót, különösen nem nyilvánosan egy podcastben. Egyetértek ezzel, és nem is tettem én sem évek óta”

– nyilatkozott a humorista.

A botrány ellenére Daniel Ek nem tervezi, hogy a kritikus epizódokkal együtt Rogant is eltüntesse a platformról – számolt be a CNBC.

„Szeretnék egy dolgot nagyon világossá tenni – nem hiszem, hogy Joe elhallgattatása a megoldás. Határozott kereteket kell szabni a tartalomnak, és fellépni, amennyiben ezeket átlépik, de a hangok elnémítása csúszós pálya.”

Ek azt is hozzátette, a Spotify 100 millió dollárt fektet be a történelmileg marginalizált csoportok zenei és audiotartalmainak engedélyezésébe, fejlesztésébe és marketingjébe.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.