Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

A Spotify alapítója beszállt az egészségügybe – nem is kis sikerrel

Fotó: illusztráció | unsplash
Orvostudomány

Bense Róbert

Szerkesztő

Daniel Ek a Neko Health nevű startup társalapítójaként a jövő testszkennelésére koncentrál.

A startup a mesterséges intelligencia által működtetett testszkennelésben érhet át áttörést. Hivatalos közleményük szerint négy év intenzív kutatás és fejlesztés után ma hivatalosan is elindították a Neko Health-et.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

“A vállalatot Hjalmar Nilsonne és Daniel Ek alapította azzal az elképzeléssel, hogy egy olyan egészségügyi eszközt hozzon létre, amely a megelőzés és a korai felismerés révén segít az embereknek egészségük megőrzésében” – írják.

A Neko szerint a 360 fokos testszkennerük több mint 70 érzékelővel van ellátva, melyek több mint “50 millió adatpontot gyűjtenek a bőrről, a szívről, az erekről, a légzőszervekről, és a mikrokeringésről”.

Ezeket az adatokat aztán egy “öntanuló AI-alapú rendszer” elemzi, amely aztán mind az orvosok, mind pedig a páciensek számára elérhetővé és folyamatosan nyomon követhetővé teszi az eredményeket – számolt be róla a The Verge.

A teljes testszkennelés – amely a Neko szerint csak néhány percet vesz igénybe -, jelenleg még csak Svédországban elérhető, nagyjából 70 ezer forintnak megfelelő svéd koronáért cserébe. A sikere viszont már most jelentősnek tűnik, minden előjegyzett időpontot lefoglaltak a betegek.