Clouds
21 Budapest
Dollár
344,85 Ft
Euró
371,15 Ft
Font
432,17 Ft
Bitcoin
26,799 $

Spórol a klub, költségcsökkentő intézkedésként leállítják a Barca TV-t

Fotó: EPA/QUIQUE GARCIA
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A klub csütörtökön egy közleményben jelentette be, hogy költségcsökkentés miatt a szezon végén leállítják a Barca TV-t.

Az ESPN-nek nyilatkozó, az ügyet ismerő források arról számoltak be, hogy a költségcsökkentő intézkedést annak nyomán hozták meg, hogy a lehető legtöbb területen eszközölhessenek megtakarítást, hogy aztán pénzt szabadíthassanak fel a játékoskeretbe való befektetésre.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A Barca TV megszüntetése több mint 120 alkalmazottat érint, köztük műsorvezetőket, újságírókat és operatőröket, akik június végén mindannyian elveszítik munkájukat, ahogy lejár a szerződés a Telefonicával, a Barca TV üzemeltetését felügyelő céggel.

A lap egyik forrása szerint a Barca még mindig azon gondolkodik, hogyan lehetne a leghatékonyabban takarékoskodni a házon belüli tartalomgyártással: a klub tulajdonában marad a Barca Studios 51 százaléka, mely korábban dokumentumfilmeket készített, ám most inkább a digitális eszközökre és az NFT-re összepontosít.

Mint ismert, a klub tavaly nyáron eladta a Barca Studios 49 százalékát két befektetőnek, összesen 200 millió euróért, s részben ebből az összegből finanszírozták Robert Lewandowski, Raphinha és Jules Kounde szerződtetését.

Csakhogy idén ismét 200 millió euróra lenne szüksége a klubnak ahhoz, hogy nézelődhessen az átigazolási piacon, továbbá, hogy megfeleljen a LaLiga kiadási limitjének.