Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Speciális AR szemüvegeket kapnak az Egyesült Államok hadseregének kutyái

not image

A T-800-as

2020. október 9. - 16:59

A modern technológia vívmányai a katonai kutyákat sem kerülhetik el, akik adott esetben szintén dísztemetést és kitüntetést kaphatnak, hiszen ugyanúgy a hazát szolgálják, méghozzá teljesen önzetlenül.

A modern technológia vívmányai a katonai kutyákat sem kerülhetik el, akik adott esetben szintén dísztemetést és kitüntetést kaphatnak, hiszen ugyanúgy a hazát szolgálják, méghozzá teljesen önzetlenül.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Nem egy olyan bevetést bonyolított már le az amerikai hadsereg az évek során, amikor a katonai kutyák nagyon fontos szerepet töltöttek be. Ezek az állatok egy rendkívül intenzív kiképzésen esnek át, hasonlóan az embertársaikhoz, bajtársaikhoz.

A kutyák szintén az amerikai hadseregben szolgálnak, így nemcsak nevük van, hanem speciális feladatokat is teljesítenek. Az életüket kockáztatják a haza szolgálatáért, hasonlóan az emberi katonákhoz.

A hadsereg mindig igyekszik tökéletesíteni a módszereit, és ez a századokban szolgáló kutyákra is igaz. Az Engadget arról számolt be, hogy a jobb irányítás érdekében a kutyák AR szemüvegeket kapnak.

Ezeket az eszközöket kifejezetten a katonaságon belül szolgáló ebek számára fejlesztették ki, akik között bomba- és robbanóanyag-keresők is vannak. Általában azonban a kezelőknek közel kell lenniük a parancsok kiadása miatt.

Ilyenkor a kezelők is potenciális célpontok, nemcsak a kutyák, így bármelyik pillanatban tragédia történhet. Sokszor a szabadban kell dolgozniuk, és egy nyílt terepen gyakorlatilag élő céltáblákká válhatnak.

Ezek a szemüvegek azonban már lehetővé teszik, hogy távolról irányítsák a kutyákat, és láthatatlanná válnak, de közben parancsot adhatnak. Az eszközt a Command Sight, Inc. fejlesztette ki a hadsereg laboratóriumának projektjeként.

A rendszer képes vizuális jelzéseket adni a kutya számára, és közben a kamerán keresztül minden jól látható. Emiatt a kezelőnek nem kell a közelben tartózkodnia, vagy kézi, hangi parancsokat kiadnia. Miután a szem védelmére már így is használnak egy eszközt, nem szükséges egy másik felszerelésre kiképzést adni. A rendszer azonban még nem bevethető, mivel a jelenlegi kialakítása vezetékes, tehát a közelben kell lenni hozzá.

https://liner.hu/csatlakozz-a-liner-hu-szerkesztoi-csapatahoz/

A kutatók egyelőre a kutyák észlelését és viselkedését tanulmányozzák az eszköz használata közben, hogy azt még hatékonyabbá tudják tenni. A következő lépés pedig egy vezeték nélküli eszköz kifejlesztése lesz, ami néhány éven belül elkészülhet.

Rekordösszeget fizettek egy hatalmas T-Rex csontvázért – videóval

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.