Spar: nincs megállás az árversenyben, még több termék lett olcsóbb hétfőtől

Fotó: Védőmaszkot viselő járókelők egy fővárosi üzlet előtt 2020. április 27-én. MTI/Mónus Márton
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Például a pékáruk ára 6-16%-kal ment lejjebb, míg a rizs, búzadara, búzarétesliszt ára 5-7% közötti mértékben csökkent, de a száraztészták, müzlik, zabpelyhek is olcsóbbak lettek.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Árzuhanás Promóció néven árcsökkentési kampányba kezdett a Spar, amelynek lényege, hogy hetente újabb és újabb termékek ára megy lejjebb az áruházaikban, s erről hétfőnként egy terméklistát is közzétesznek a weboldalukon.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

Ez a konkrét termék nevét és az árcsökkentés mértékét is tartalmazza, kb. két hete pedig a kenyerek, kalácsok 13-39%-kal, a szalámik, sonkák, párizsik 5-21%-kal, a száraztészták 5-10%-kal, a rizsek 6-8%-kal, a tejfölök, UHT-tejek, joghurtok, kefirek, túrók 5-10%-kal, míg egyes lisztek 9%-kal lettek olcsóbbak.

Ám az Index most arról számolt be, hogy folytatódik az élelmiszerár-háború, ugyanis a már csaknem 400 árucikkből álló listára újabb termékek kerültek fel ezen a héten:

  • a pékáruk (kenyerek, péksütemények) ára 6-16%-kal,
  • a rizs, búzadara, búzarétesliszt ára 5-7% közötti mértékben,
  • a száraztészták ára 5-10%-kal csökken,
  • a müzliké, zabpelyheké 5-9% közötti mértékben,
  • míg a sütőpor és a vanillincukor 7%-kal kerül kevesebbe.

Mivel kifejezetten árérzékenyek a vásárlók, az egy-egy tematikus kampányban csökkenő árak mellett felértékelődtek az egyéb kedvezmények, akciók, hűség- és kuponajánlatok, amelyek abban segítenek, hogy a fogyasztók minél kevesebbet költsenek.