Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Spanyolországban is megszűnik a maszkviselési kötelezettség a tömegközlekedésben

Fotó: Unsplash
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Németország után Spanyolország is enyhít, a járványügyi adatok kedvező számokat mutatnak.

Spanyolországban hamarosan megszűnik a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, a kormány február 7-i ülésén dönt a szaktárca javaslatáról – jelentette be a spanyol egészségügyi miniszter csütörtökön Madridban.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Carolina Darias újságíróknak elmondta: a járványügyi adatok olyan kedvező helyzetet mutatnak, amely lehetővé teszi ezt a lépést. “Epidemiológiai szempontból minden mutató terén nagyon stabil a helyzetünk” – fogalmazott.

Hozzátette: az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint a gyógyszertárakban továbbra is viselni kell a maszkot. Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt 2020 nyarán tették kötelezővé a maszkviselést. A korlátozást szabadtéren tavaly februárban szüntették meg, két hónappal később pedig a zárt nyilvános helyek is mentesültek az előírás alól.

A dél-európai országban a járvány kezdete óta 13,7 millió esetben diagnosztizálták a fertőzést, amelynek következtében több mint 118 ezer vesztette életét. A koronavírus elleni vakcina legalább két dózisát az oltható, 12 évnél idősebb lakosság 92,6 százaléka, több mint 39 millió ember kapta meg.

MTI