Dollár
393,08 Ft
Euró
411,42 Ft
Font
476,83 Ft
Bitcoin
17,110 $

Öngyilkos lett egy 83 éves asszony, mert az orvosok nem engedték neki az eutanáziát

Fotó: Flickr/Alberto Biscalchin
not image

Nagy Noel

2021. november 10. - 11:19

Az eutanázia kérdése meglehetősen éles viták tárgyát képezi, legutóbb Portugália és Új-Zéland is a legalizálása mellett tette le a voksát.

Spanyolországban engedélyezett bizonyos formája az orvosi segítséggel történő öngyilkosságnak, azonban előfordulhatnak vitás esetek. A spanyol El Mundo beszámolója szerint pont ilyen történt egy 83 éves zaragozai asszony esetében.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Az idős nő ugyanis kiugrott egy épület tetejéről és életét vesztette a hétvége folyamán, miután többször is kérvényezte az orvosoktól, hogy hajtsanak végre eutanáziát, kéréseire azonban nem érkezett válasz.

Egy helyi jogi szervezet erősen kritizálta a kórházat, amiért még csak meg sem vizsgálták a nő kérelmét, hogy méltóságteljes halála lehessen. Mindezt úgy, hogy a nő minden kritériumát teljesítette annak, hogy már engedélyezni tudják az eutanáziát.

Az El Mundo beszámolója szerint az idős asszonynak egyébként egy veleszületett csipőbetegsége volt, ami miatt a fizikai állapota jelentősen leromlott. Az utolsó néhány év annyira brutális volt, hogy az utcára sem tudott lemenni, a családja ápolta az ágyában és folyamatosan erős fájdalmakkal küzdött.

Az idős asszony folyamatosan érdeklődött az eutanázia iránt és két alkalommal is megpróbált öngyilkosságot elkövetni, azonban némi reményt adott neki, amikor Spanyolországban legalizálták az asszisztált halált.

A 83 éves nő elő is készítette a szükséges dokumentumokat és reménykedett a méltóságteljes halálban, azonban a háziorvosa még csak rá se nézett ezekre. Az egészségügyi központok hasonlóan nem foglalkoztak vele, így elveszett minden reménye és végül az öngyilkosságot választotta.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.