Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Őrületes meccsen tartotta meg a vb-esélyeit Németország Spanyolország ellen

Fotó: EPA/Friedemann Vogel
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy őrületesen izgalmas és helyzetekkel teli mérkőzést játszott egymással Spanyolország és Németország a katari világbajnokságon vasárnap este.

A katari világbajnokság egyik legjobban várt mérkőzésén vagyunk túl, ráadásul az Németország számára sordöntő is volt, mert váratlanul az első mérkőzésen kikaptak Japántól az E csoportban, ami óriási meglepetés volt.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Már mindenki arról kezdett el beszélni, hogy az előző nagy tornához hasonlóan igen hamar távozhat a világbajnok, hiába vannak tele sztárokkal. Erre minden esélyük megvolt, hiszen Spanyolország egy könnyed 7-0-val üzent Costa Rica ellen, akik nem omlottak össze, és legyőzték Japánt.

Ezek után Spanyolországnak, Japánnak és Costa Ricának is 3 pontja volt, de a németek semmilyen körülmények között nem kaphattak ki. Nem éppen úgy kezdődött számukra a mérkőzés, mint azt szerették volna, még 10 perc sem telt el, Neuernek a kapufára kellett tolnia az egyik bombát.

Nem kellett csalódnunk, minden szinten intenzív volt az első félidő, főként a spanyolok kezdeményeztek, de a németek is igyekeztek veszélyeztetni, még egy lesgóljuk is volt Rudiger révén a 40. percben.

Spanyolország többször is átlövésekkel próbálkozott, míg Németország valamivel közelebbről operált. Nem voltak olyan percek, amikor unatkoztunk volna, mindkét csapatnál láthattunk olyan helyzetek, amikor megszerezhették volna a vezetést, de 0-0-val fordultak rá a második félidőre.

Az 56. percben jött a következő nagy helyzet, Simon azonban a helyén volt, és kitolta szögletre a lövést, így összességében ott folytatták a csapatok, mint azt félbehagyták. A 62. percben erre is megvolt a válasza a spanyoloknak, méghozzá egy gól formájában, amivel a német válogatott a kiesés szélére került. Alba passzát értékesítette egészen közelről a léc alá Morata a védője mellől, majd pár perccel később el is dönthették volna a németek sorsát.

A 73. percben a mérkőzés legnagyobb ziccerét is kihagyták a németek, a szurkolók csak fogtáj a fejüket, a csapatuk még ezekből a helyzetekből sem tudnak gólt rúgni. Musiala hagyta ki a kihagyhatatlant, megremeghetett a lába a döntő helyzetben.

Az utolsó 10 percben is voltak történések, Fullkrug gondoskodott arról, hogy a rajongók ne dobják ki a kukába a televíziójukat. Ezzel ismét döntetlenre állt a mérkőzés, és még mindig volt hátra pár perc, plusz a hosszabbítás. Több gól nem esett, maradt az 1-1-es döntetlen, ami nyilvánvaló okok miatt a spanyoloknak volt ideálisabb, ám mivel Japán és Costa Rica is 3 pontos, semmi sem dőlt el a továbbjutást illetően. Az utolsó szó Németországé volt, a 95. percben jutottak egy óriási helyzethez, de nem rúgták be.