Clouds
21 Budapest
Dollár
359,67 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
433,33 Ft
Bitcoin
23,550 $

Japán legyőzte Spanyolországot, Németország számára véget ért a világbajnokság

Fotó: EPA/KIMIMASA MAYAMA
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Őrületes volt, amit Japán művelt, míg Németország hiába fordított Costa Rica ellen, a spanyolok vereségével máris búcsúzni kényszerültek a katari világbajnokságtól, addig Spanyolország továbbjutott.

Egy nagyon furcsán alakult F csoporttal hangolhattak a szurkolók Katarban az E csoport utolsó csoportmeccseire, ugyanis Marokkó az első helyen jutott tovább Horvátország előtt, míg Belgium a ziccerei ellenére kiesett, ami csak részben meglepetés, mivel az egész világbajnoki szereplésük alatt messze nem voltak meggyőzőek.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Az E csoportban is volt miért izgulni, hiszen noha Spanyolország gálával kezdett Costa Rica ellen, Németországgal már nem bírtak, így csak 4 ponttal várhatták a mindent eldöntő mérkőzésüket a 3 pontos Japán ellen.

Egy csoport, amiben bárki továbbjuthatott volna, még Costa Rica is, akik csodát tettek Japán ellen, és begyűjtötték az első pontjaikat. A 4 pontos Spanyolországot Japán és Costa Rica 3 ponttal követte, majd jöttek a pontok alapján legesélytelenebb németek 1 ponttal.

A németek és a spanyolok is hamar megszerezték a vezetést, majdnem egyszerre találtak a hálóba. Németország Gnabry révén a 10. percben jutott előnyhöz, míg Spanyolország két perccel később szerezte meg a vezetést Morata fejesével. A japánok szintén csak nyomozták a labdát, messze Spanyolországnál volt a többet a labda, de ez a nagy helyzetek kialakításában már nem köszönt vissza.

Az esélytelennek hitt Japán remekül kezdte a második félidőt, a 48. percben Doan nagy gólt lőtt, amiben Simon is benne volt. Sőt, pár perccel később ismét megrezgették a spanyolok hálóját, és úgy tűnt, hogy a beadás előtt kint volt a labda. A VAR azonban megállapította, még csípte a vonalat, és megadták Tanaka gólját, így már a japánok vezettek, amit nem is adtak ki a kezeik közül.

Kezdett őrületesen alakulni a csoport állása, és kevesebb, mint 20 perccel a lefújás előtt Japán és Costa Rica állt továbbjutásra, miután a costa ricai játékosok az 58. percben kiegyenlítettek, majd a 70-ben már vezettek Vargas góljával. Három percig tartott az öröm, Havertz-nek köszönhetően újra döntetlenre álltak, amivel a spanyoloknak tettek komoly szívességet, míg ők maradtak az utolsó helyen.

Havertz a 85. percben megint beköszönt, és noha Németország végül 4-2-re behúzta az őrült meccset Fullkrug kései góljával, Japán a váratlan győzelmével az első helyen ment tovább Spanyolország előtt.