Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,741 $

Videó: lezuhant egy vadászrepülő Spanyolországban

Illusztráció (MTI/EPA/Fernando Villar)
Európa
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Lezuhant egy F-18-as vadászgép a spanyolországi Zaragoza mellett egy légitámaszponton, személyi sérülés nem történt.

Előzmény:

 

Egy Zaragoza melletti légibázison szenvedett balesetet egy F-18-as vadászgép, jelentette be a spanyol védelmi minisztérium szombaton. Az ABC közlése szerint a pilóta még időben katapultált és a gép a támaszpont területén ért földet.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

A várostól kb. 16 km-re lévő bázis a spanyol légierő tulajdonában áll, a közösségi médiába feltöltött videókon látni, ahogy a lángoló repülő zuhan a föld felé. A légierő órákkal a baleset után közölte, a pilóta katapultálni tudott, de megfigyelésre kórházba szállították.

Helyi beszámolók szerint az F-18-as egy légibemutatóra készült a baleset bekövetkeztekor, a helyi polgárőrség tagjai találták meg először a pilótát, aki már a támaszpont körüli kerítésen kívül ért földet. Együtt fognak működni a hadsereggel a baleset okainak kivizsgálásába, a pilóta beszámolója szerint műszaki hiba történhetett.

A spanyol légierő 1983-ban vásárolt 72 db F-18-ast, a sokoldalúságukról ismert gépek végül három évvel később álltak szolgálatba. A zaragozai bázis az egyik, ahol ezek a repülők állomásoznak.