Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,471 $

A spanyolok edzője szerint a továbbjutás ellenére “nincs mit ünnepelni”

Fotó: MTI/AP/Francisco Seco
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kifejezetten borús hangulatban beszélt a vb-továbbjutásról a spanyolok edzője, Luis Enrique, aki kijelentette, hogy annak ellenére, hogy Spanyolország a második helyen végzett az E csoportban, “nincs mit ünnepelni”.

Spanyolország nagy meglepetésre kikapott Japántól 2-1-re csütörtökön, ezzel pedig a második helyen végzett az E csoportban. Az ESPN jelentése szerint a spanyolok edzője rendkívül borúsan nyilatkozott a mérkőzésről, s úgy fogalmazott:

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

“A futballban vagy megérdemled, vagy nem: és mi nem érdemeltük meg. Egyáltalán nem vagyok boldog. Szerettem volna felülkerekedni és nyerni, de Japán öt perc alatt lőtt két gólt. Leszereltek minket.”

Hozzátette, az első félidőben nem is érzett komoly veszélyt a japánok részéről, ám a félidőben már azt mondta a csapatnak, hogy nincs vesztenivalójuk. Kijelentette, csapata összeomlott, ős pedig “egyáltalán nem boldog”:

“Soha nem ünneplem a vereségeket, így nincs is mit ünnepelnünk. Megszereztük a kvalifikációt, de nincs mit ünnepelnem.”

Enrique a mérkőzést után tartott sajtótájékoztatón állította, hogy nem is volt tudatában annak, hogy Spanyolország a kiesés szélén állt, hangsúlyozva, hogy nagyon örül, hogy nem figyelt a másik meccsről érkező hírekre.