Elképesztő tömeg ünnepelte Fernando Alonso-t a Spanyol Nagydíjon (videó)

Fotó: EPA/Siu Wu
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Fernando Alonso mindenhol népszerű, de Spanyolország más, hiszen ez egy hazai hétvége számára, ráadásul esélyes a dobogóra.

Nagyon rég volt példa arra, hogy Fernando Alonso ilyen gyakran álljon dobogóra a Forma-1-ben. Ennek ellenére nincs reális esélye a bajnoki címre, ami jól megmutatja, milyen fölényben versenyez a Red Bull és Max Verstappen.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Komoly előnyre tett szert az osztrák címvédő, és a holland világbajnok sem panaszkodhat. Idő előtt eldőlhet a cím sorsa, ha nem történik valamilyen csoda, ami a Forma-1-ben igen ritka, mert ez egy technikai sport.

Alonso viszont élvezi, hogy ott van a dobogón, legutóbb Monacóban már második volt. Az Aston Martinnál egy olyan autót vezethet, mellyel megmutathatja a képességeit, és nyilván azt is érdekes lenne látni, mit tudna kezdeni egy Red Bullal.

Maradjunk a realitások talaján, már csak amiatt is, mert ezen a hétvégén rendezik meg a Spanyol Nagydíjat. Alonso közönségkedvenc, a spanyol helyszínen különösen, és már pénteken is óriási tömeg fogadta.

Most még inkább, mert a honfitársai pontosan tudják, hogy Alonso harcban lehet az első három helyért. Igazi örömünnep veheti kezdetét a Spanyol Nagydíjon Alonso miatt, és ez csak a kezdet, a java még csak most következik.