Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

Felháborodtak a SpaceX űrbázisán zajló tesztelések miatt a Boca Chica-i lakosok

TÉMÁK:
#SpaceX #Világűr
Twiiter/Elon Musk
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az amerikai Szövetségi Repülési Igazgatóság (FAA) hétfőn nyilvános meghallgatást tartott Boca Chicában, mely során kiderült, a helyiek egyáltalán nincsenek megelégedve azzal, ami a környéken történik.

A meghallgatás során mindenki három percet kapott arra, hogy kifejtse véleményét és tapasztalatait arról, miként zajlanak a SpaceX tesztelései, illetve hogyan hatottak mindennapi életükre a folyamatos tesztelések.

A texasi nonprofit állatvédő szervezet, a Defenders of Wildlife képviselője, Sharon Wilcox elmondta, rendkívül aggasztónak tartják az űrhajókról és rakétákról lerepülő maradványokat, amelyek felhevült állapotban erdőtüzeket idézhetnek elő – olvasható az Ars Technica beszámolójában.

Egy helyi lakos, Sharon Almaguer – aki csupán néhány kilométerre él az űrkikötőtől – arról panaszkodott, hogy a rakéták kilövései és állandó tesztelései akkora hangzavarral járnak, hogy elviselhetetlenek, és megkeserítik a Boca Chica-iak életét.

Az FAA egyébként a vélemények teljes spektrumát hallhatta, hiszen az eseményen olyanok is felszólalhattak, akik nem is Texasban élnek, csupán ellátogattak Boca Chicába, hogy kiálljanak a SpaceX és Elon Musk mellett.

Egyelőre nem tudni, milyen eredményekkel zárulhat az akció, azt viszont szinte biztosra vehetjük, hogy a SpaceX továbbra is folytathatja a megkezdett ellenőrzéseket, a helyiek nagy bánatára, akik hamarosan eljuthatnak arra a pontra, hogy mérlegeljék, érdemes-e fellázadni az űrvállalattal szemben.