Videón a Liverpool őrült 8 gólos meccse a Southampton ellen

Fotó: EPA/DANIEL HAMBURY
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Liverpool és a már kiesett Southampton nem aprózta el a gólok számát, összesen 8 találat született a Premier League záró fordulójában.

Egy nagyon intenzív napon van túl a Premier League, ugyanis véget ért az aktuális bajnoki szezon, amivel gyakorlatilag kezdetét vette a nyári szünet. Ez a nyár sokkal csendesebbnek ígérkezik, mivel Európa-bajnokságot és világbajnokságot sem rendeznek.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Egy ideje nem volt erre példa, ráadásul korábban a koronavírus-járvány súlyos problémákat okozott. Ugyanakkor nem állnak le a háttérben az izgalmak, számos nagy átigazolás várható a következő hetekben.

Az angol bajnokságban is lezajlott az utolsó forduló, aminek a végén a Manchester United harmadikként zárt az idény utolsó felére összeomlott Arsenal és a bajnok Manchester City mögött, akikre várnak még feladatok.

Őrület volt ez a meccs

Nem mindenki mehet rögtön nyári szünetre, mivel a Manchester United és a City összecsap egymással az FA-Kupa döntőjében. Sőt, a City a Bajnokok Ligájában is finalista, ahol az Interrel nézhet farkasszemet.

A Liverpool sem unatkozott vasárnap, és hiába szereztek 4 gólt, ugyanannyit kaptak az utolsó helyen végzett Southampton otthonában. Jota és Firmino 10 és 14. percben szerzett góljával úgy tűnt, gálázni fognak a vendégek.

Nem így lett, mert a 19. percben jött a szépítés, majd a 28-ban az egyenlítés. Sőt, a 47. percben Sulemana góljával már vezetett a hazai csapat. Ezzel még nem ért véget a thriller, a 64. percben Armstrong is eredményes volt, és 4-2-nél nem sokan gondolták volna, hogy onnan visszajöhet a Liverpool, akik már 2-0-ra is vezettek.

Gakpo és Jota újabb gólja kellett ahhoz, hogy egyenlítsenek, ráadásul mindezt 1 percen belül tették meg a 72. és a 73. perc között. Kisebb csoda, hogy a hátralévő 20 percben már nem esett több gól, így maradt a 4-4. A mérkőzés összefoglaló videóját erre a linkre kattintva nézhetitek meg.