Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,52 Ft
Euró
381,50 Ft
Font
445,04 Ft
Bitcoin
43,279 $

Sós Csaba Milák Kristófról: szenved, ez egészen biztos

A szövetségi kapitány jelezte, a tervek szerint az olimpiai bajnok már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet.

Fotó: MTI/Derencsényi István
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya az InfoRádióban arról beszélt, több változás jön a magyarországi élvonalbeli úszásban: több versenyre lehet számítani, ráadásul rangos, nemzetközi versenyekre; a magyar bajnokságok is idomulnak a világtrendhez, egyrészt áprilisról nyárra kerül, másrészt számonként nem kettő, hanem három úszás lesz, előfutam, középdöntő és döntő, ám így is négynapos marad, nem lesz hosszabb.

A részletekre nem szeretett volna kitérni, annyit azonban elárult, az ob-döntőben már csak négy úszó szerepel majd, a középdöntőkben úsznak nyolcan. Hozzátette, még az sem körvonalazódott pontosan, hogyan viszonyul ez az olimpiai szerepléshez. „Meglátjuk. Június 23-án van az utolsó versenynap, és addig lehet olimpiai A-szintet úszni. Egyrészt ott véglegesen eldől, hogy ki az, aki részt vehet az olimpián, ki nem” – magyarázta. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Majd arra is kitért, „a másik, hogy vannak védett úszók, azoknak a felkészülését segíti a verseny, a formába hozás eszköze, emlékeztetnék rá, hogy annak Idején Darnyi Tamás ilyen helyzetben végigúszta az összes versenyszámot 50 m melltől 1500 m gyorsig, de Egerszegi Krisztinát is megtalálni mellúszóként országos bajnokságokon dobogón”. Addig azonban még nagyon sok verseny lesz – írta az Infostart.

Nemsokára jön a berlini Vk-verseny néhány magyarral, aztán Athén, Budapesten viszont olyanok is ott lehetnek, akik nem tartoznak a válogatotthoz. Erre vonatkozóan a szövetségi kapitány úgy fogalmazott, az úszók októberben ebből „érzékelhető pénzt” fognak keresni, a másik: épp a felkészülést szakítja meg, kvázi színesíti egy ilyen viadal, ennek „minden úszó örül”.

Illetve Milák Kristóffal kapcsolatban „jelentős eltérésnek” nevezte, hogy korábban le sem ment az uszodába, most pedig lemegy és úszik. „Szenved, ez egészen biztos, reméljük, minél hamarabb visszarázódik a rendes kerékvágásba, azt remélem, Budapestre már eljuthat arra a szintre, hogy ő is versenyezhessen” – fogalmazott.

Ezt követően azzal folytatta, jövő februárban Dohában világbajnokság lesz, az ottani kerettel kapcsolatban azt mondta, „valószínűleg az olimpiai A-szintesek úszhatnak”, rajtuk kívül pedig a váltó kvalifikációja lesz szempont az olimpiára. A válogatottba kerülés nem szigorodik, de azt Sós Csaba tisztázta, aki olimpián az időeredménye alapján indulhat, az kap majd támogatást az ötkarikás játékokra való felkészüléséhez.