18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
431,58 Ft
Euró
423,14 Ft
Font
482,17 Ft
Bitcoin
19,351 $

Öt emberrel végzett a denveri sorozatgyilkos, álnéven írt regényeiben előre bejelenthette a gyilkosságokat

Fotó: Unsplash/Sammy Williams
not image

Borbély Fanni

2021. december 31. - 15:55

Megdöbbentő esetről számolt be a helyi média, ugyanis a férfi álnéven írt regényeket, melyekben előre bejelenthette a gyilkosságokat.

A denveri rendőrség szóvivője közölte, a férfi tudományos-fantasztikus regénysorozatot írt álnéven, melyek a nyomozás részét képezik, ugyanis az eddig rendelkezésre álló adatok szerint ezekben a könyvekben előre bejelenthette a gyilkosságokat.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

A rendőrség által Lyndon McLeoad néven azonosított férfi hétfőn öt embert gyilkolt meg Colorado államban, mindezt azután, hogy 2018 és 2020 között Roman McClay álnéven Sanction (Megtorlás) címmel publikált egy sci-fi trilógiát, melyekben kísértetiesen hasonló módon írta le a gyilkosságokat, melyeket végül a valóságban is elkövetett.

A szerző hivatalos oldalán lévő leírás szerint a regénysorozat egy politikus-milliárdosról szól, aki géntechnológiával tervezi átírni bűnözők, vagyis sorozatgyilkosok vagy az erőszakos hajlamú emberek DNS-ét. Hátborzongató, de a férfi könyvében egy Lyndon MacLeoad nevű férfi meggyilkol egy Michael Swinyard nevű szereplőt Denverben, egy házban.

A rendőrség pedig megerősítette, hogy a férfi által meggyilkolt egyik áldozat neve megegyezik a könyvben szereplővel. Ha ez nem lenne elég, a második könyvben a gyilkos egy Alicia Cardenas nevű nő megölését részletezi, a hatóságok pedig az ős esetében is megerősítették az egyezést a valósággal.

Az MTI értesülései szerint a 47 éves gyilkos először egy denveri tetoválószalonban nyitott tüzet, meggyilkolva egy tetoválót és a tulajdonost, Alicia Cardenast. Ezt követően halálos megsebesítette Michael Swinyardot, majd egy denveri elővárosban, Lakewoodban megölt egy férfit egy másik tetoválószalonban, végül pedig egy recepcióst egy szállodában.

Az ámokfutó regényírót végül egy rendőrnő lőtte le, aki maga is megsérült a tűzpárbajban. A denveri rendőrség közleményében hozzátette, az eddigi nyomozati eredmények alapján a férfi saját maga választotta ki áldozatait, akikkel valamikor személyes, vagy szakmai kapcsolatban állt, mivel a közösségi médiába feltöltött képei alapján a férfinek nagyon sok tetoválása volt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.