Soron kívül oltott egy főorvos, kirúgták az állásából

Budapest, 2021. március 15. A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első adagjával oltanak be egy nőt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) kialakított oltóponton 2021. március 15-én. MTI/Soós Lajos
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Saját tisztségébe került a Románia délkeleti térségében lévő Foksány katonai kórház igazgatójának, hogy az intézményben azok is megkapták a koronavírus elleni védőoltást, akik még nem lettek volna rá jogosultak.

A Főtér információi szerint Románia-szerte több ezren kapnak úgy oltást, hogy csak a harmadik szakaszban lettek volna jogosultak rá.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Többnyire katonákat, rendőröket, illetve hírszerzései munkatársakat és családtagjaikat érintik a soron kívüli vakcinációk. A honvédelmi és belügyi tárca dolgozói természetesen igényelhetik az oltást a második fázisban, hozzátartozóik azonban nem.

A foksányi kórházban mégis megoldották „okosban” az ügyet, és mikor kirobbant a botrány, a klinika igazgatója azzal próbált védekezni, hogy nem tudott az esetről.

A védelmi minisztérium végül felállított egy vizsgálóbizottságot, amely megállapította, hogy több mint száz jogosulatlan személynek is beadták a covid-fertőzés elleni vakcinát.

A hivatalos jelentésből kiderült, hogy összesen 145 kórházban beoltott személy esetében nem találtak arra utaló nyomokat, hogy jogosultak lettek volna az egészségügyi dolgozókat érintő első vagy jelenleg is zajló második szakaszban megkapni a vakcinát.

A soron kívüli oltások miatt leváltották a kórház éléről az eddigi főorvost, Vasile Roman ezredest, továbbá átszervezést indítványoztak, továbbá az oltópontokat is átalakítják, hogy pontosan nyomon lehessen követni a beoltottak jogosultságát.