Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,738 $

Sikerült teljesen eloltani a lángokat a soroksári autóbontóban

Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

A nagy lángok még péntek délután csaptak fel a soroksári autóbontóban, ami igencsak feladta a leckét a tűzoltóknak.

Szombat délutánra oltották el teljesen a soroksári autóbontóban pénteken keletkezett tüzet, amelynek során kétezer négyzetméteren tizenöt méter magasra felhalmozott fém- és műanyaghulladék gyulladt meg – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

Közleményükben azt írták: az egységek szombatra virradóra visszaszorították a lángokat, délután pedig két vízágyúval fejezték be a végleges oltást, a feladatot három munkagép segítette.

A közleményben felidézték: a XXIII. kerületben található Ócsai úton, a Virágpatak utca közelében lévő hulladékhasznosító üzem területén a tűzoltók pénteki kiérkezésekor az autóroncsok mellett háztartási és bontott fém alkatrészek, egyéb más hulladék égett mintegy tízméteres lángokkal.

A helyszínen a legmagasabb riasztási fokozatban közel száz tűzoltó dolgozott még pénteken este nyolc órakor is a lángok megfékezésén. A tűzoltók nyolc földi és négy, létrás tűzoltójárműre szerelt vízsugárral akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A munkát összesen huszonnégy tűzoltó gépjármű, köztük hét vízszállító autó támogatta.

A fővárosi és az érdi hivatásos egységek mellett részt vettek az oltásban a zuglói, a rózsadombi, a dél-pesti, a délegyházi, a dunaharaszti, a gyáli és az üllői önkéntes tűzoltók, illetve a folyami katasztrófavédelem önkéntes tűzoltói.

(MTI)