Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

A Sony szabadalmaztatta az összecsukható analóg kart

TÉMÁK:
#Sony #szabadalom
Sony
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Sony minden lehetőséget megragad, hogy tökéletesítse kontrollerét, és még magasabb szintre emelje a játékélményt.

A legújabb lépésük pedig egészen formabontó, a Sony ugyanis szabadalmaztatta az összecsukható analóg kart, melynek nyilvánvaló célja, hogy a kar ne lógjon ki állandóan – csak akkor, amikor játszunk vele.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Habár kissé nyakatekert a Sony által benyújtott szabadalom megfogalmazása, az egész újítás lényege az, hogy az analóg kar effektíve összecsukható lesz, és képes lesz szabadon forogni a kontrollerben a tengely körül – e szabadalmat pedig még tavaly június 22-én nyújtották be, ám csak január 13-án jelent meg.

Forrás: PATENTSCOPE

Ezek alapján egyértelmű, hogy a Sony valami egészen új fejlesztésen dolgozik, de nem érdemes arra számítani, hogy a valóságban is pontosan így lesz, arra pedig még inkább nem, hogy mindezt a közeljövőben fogjuk látni a boltok polcain.

S bár a realitás talaján maradva, nem gondoljuk, hogy rövidesen kezünkben foghatjuk az új kontrollert, azt azért hozzá kell tenni a történethez, hogy míg a konzolok terén hatalmas változás történt, és már átléptünk a next-gen korszakba, a kontrollerek tekintetében kicsit olyan, mintha megállt volna az idő.

Természetesen tagadhatatlan, hogy hatalmas fejlődésen ment keresztül a Sony, és a régi Dualshock 4, és Dualshock 4 v2 modellekhez képest a DualSense mérföldekkel elhúz teljesítményben, de azért nem haragudnánk meg a Sony-ra, ha még idén előrukkolna az új szabadalom megvalósításával.