Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

2027 előtt szinte biztosan nem jön a PlayStation 6

TÉMÁK:
#Sony
Fotó: Sony
Konzol/Videójátékok

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy frissen közzétett dokumentum szerint még legalább négy évet kell várnunk a Sony újgenerációs konzoljának érkezésére.

A Sony egy bizalmas dokumentumban leírtak szerint nem tervezi, hogy a következő-generációs PlayStation 6 2027 előtt piacra kerül. A részben szerkesztett dokumentumot ma hozták nyilvánosságra az Activision Blizzard 68 milliárd dolláros Microsoft-felvásárlása körüli vizsgálat részeként, amely üzletet egyébként a Sony hevesen ellenzett.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

A dokumentum azon pontján, amely azt tárgyalja, hogy meddig maradhat a Call of Duty a PlayStation platformján, a Sony azt állítja, hogy várakozásaik szerint 2027-ben, az új konzol piacra dobása után elveszítik a Call of Duty-sorozathoz és más Activision Bllizzard játékokhoz való hozzáférést.

Amennyiben a fenti információk végül helyesnek bizonyulnak, úgy a PlayStation 5 pályafutása minimum hétévesre nyúlik, és az sem kizárt, hogy a felhasználóknak még ennél is tovább kell majd várniuk az újdonság érkezésére.

A dokumentumban a Sony aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a játékjogok 2027-es elvesztése okán a PlayStation rendkívül sebezhetővé válna a felhasználók elvándorlása miatt, ami végső soron a platform versenyképességére is komoly hatással lenne.

A hétéves élettartam egyébként nem lenne példa nélküli eset a PlayStation történetében, hiszen a PS4 2013 novemberében jelent meg, pontosan hét évvel a PS5 előtt.