Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Lehúzza a rolót a fűtésszezonra egy somogyi szálloda

Fotó: Pixabay

Czinder Tímea

2022. augusztus 25. - 06:55

A szektor több résztvevője is hasonló döntést fontolgat, képtelenek kigazdálkodni ugyanis a megnövekedett rezsiköltségeket.

Az egekbe szökő energiaárak miatt bezárási hullámra számít a szakmai szövetség, amely Somogyban már kezdetét is vette, öt hónapra bezárja ugyanis kapuit a nagyatádi Hotel Solar.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A hotel vezetője, Nagyné Huszár Andrea a Sonline megkeresésére elmondta, miután a gáz ára a háromszorosára növekedett, a fűtési szezonban havi hatmillió forintot kellene fizetniük, ekkora összeget azonban nem tudnak kigazdálkodni.

„Azért, hogy jövőre nyitva lehessünk, ahhoz most be kell zárnunk. November elsejével húzzuk le a rolót és egészen jövő áprilisig ki sem nyitunk. Csak a kávézó és az iroda üzemel tovább, azért is, hogy a jövő évi foglalásokat fel tudjuk venni”

– tette hozzá Nagyné Huszár Andrea.

Hozzátette, a 15 alkalmazottal már két hónappal ezelőtt közölték a döntést, így mindenkinek volt ideje másik állást találni, de a hotel is segített elhelyezkedni; találtak egy magyar tulajdonú osztrák hotelt, ami a síszezonra átvenné az alkalmazottakat, áprilisban azonban mindenki visszatérhetne korábbi munkahelyére.

A hotel vezetője azt is elmondta, bár a Hotel Solar 2007 óta üzemel, csak a koronavírus-járvány idején kellett ilyen hosszú időre bezárniuk.

A Szállodaszövetség szerint Somogyban több szálláshely is hasonló lépéseket fontolgat, a szektor résztvevői ugyanis kétségbeesettek, és a bezárást látják a legjobb lehetőségnek.