Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Sokkal nagyobb az érdeklődés az atlétikai vb-re, mint amit vártak

Fotó: Az épülõ Nemzeti Atlétikai Központ a Mol új székházából, a Kopaszi-gát mellett épült Mol Campusból fotózva 2022. december 6-án. MTI/Balogh Zoltán
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Hat utcai versenyt is rendeznek Budapest legszebb városrészein, ezek ingyenesen megtekinthetők, a maraton rajtja és célja a Hősök terén lesz.

A jövő nyári budapesti atlétikai világbajnokság eddigi jegyeladási eredményei felülmúlják a nemzetközi szövetség (WA) várakozásait – számolt be közösségi oldalán Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár csütörtökön.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A sportvezető erről azután írt, hogy vendégül látta az államtitkárságon Jon Ridgeont, a WA vezérigazgatóját, valamint Karena Vleck jogi igazgatót.

Az atlétikai vb jegyértékesítése múlt hétfőn kezdődött. A kilencnapos esemény 14 programjára összesen 400 ezer belépő kapható. A délelőtti versenyekre egységesen 3000 forintba kerülnek a jegyek, hétköznap az esti programokra már 6900, a hétvégére pedig 8900 forinttól lehet jegyet venni. A három bérlettípusból a nyitó hétvégére szóló már 21 400 forinttól elérhető. A diákok és nyugdíjasok kedvezményes áron juthatnak a belépőkhöz, akárcsak a családok.

Hat utcai versenyt is rendeznek Budapest legszebb városrészein, ezek ingyenesen megtekinthetők, a maraton rajtja és célja a Hősök terén lesz.

Az első közép-európai szabadtéri világbajnokságra 2023. augusztus 19. és 27. között kerül sor az új Nemzeti Atlétikai Központban.

(MTI)